Telekom ADSL

Merenje brzine interneta ADSL

Merenje brzine interneta za ADSL korsinke: Telekom Srbija, Orion Telekom, Eunet, SBB, Beotel, VeratNet. Moguce je izmeriti brzinu na racunaru, laptopu, netbuku, tabletu i mobilnom telefonu.

Merenje brzine interneta speedtest Telekom ADSL

merenje brzine internetaMerenje brzine interneta za korisnike Telekomovog ADSL prikljucka. Brzine paketa mogu da variraju u zavisnosti od kvaliteta parice. Na Telekom ADSL-u nemate garanciju na protoka i brizne paketa su izrazena u do X Mbit-a. Kao i kod Telekoma brzina se ne garantuje ni kod jednog drugog internet provajdera koji nudi ADSL Internet.Merenje brzine interneta SPEED TEST

Speed test je flash aplikacija pomocu koje je moguce izmeriti brzinu interneta. Ta mera nije bas najtacnije i u nekim slucajevima brzina interneta moze biti manja, odnosno rezultat moze biti manji zbog zahtevnosti samog flasha. To se moze dogoditi sa racunarima sa manje memorije i slabijim procesorom. Ukoliko imate ADSL a speedtest izmeri manju brzinu za 16% sve je ok. Zasto ADSL ima manju brzinu?

Telekom Srbija ADSL / VDSL

telekom adsl speedtest
Telekom  Srbija je najveci internet provajder kod nas, Telekom drzi najveci broj ADSL korisnika a nedavno je ponudio i VDSL2 uslugu, koja moze da ponudi internet preko parice do 100Mbit-a.

Merenje brzine Download

Merenje brzine interneta Download predstavlja merenje prenosa podata u smeru od interneta ka korisnku. Download je uobicajen prilikom preuzimanja fajlova sa interneta ili gledanja YouTube videa.

Merenje brzine Upload

Kada vrsite merenje brzine interneta Upload, to predtavlja merenje brzine protoka u smeru od korisnika ka internetu. Ova brzina je obicno nekoliko puta manja od smera Download kod asimetricnh paketa, na primer ADSL. Ovaj smer je bitan kod uplodovanja videa na YouTube, video poziva itd...

14 коментара:

 1. ako je ADSL, onda jtreba da ti izmeri 8.5/0.85Mbit-a

  ОдговориИзбриши
 2. Hajde da skupimo potpis protiv mts
  .Prevali su nas sa ugovorenom brzinom interneta.

  ОдговориИзбриши
 3. Stalno imamo problema sa ADSL i internetom Obicno vikendom i praznikom ,a zamrzne slika i kada pada kisa.Verujte da sam prilicno stalozena osoba,ali ako gledam nesto zanimljivo ili treba da ostvarim kontakt preko interneta,a nisam u mogucnosti,ne svojom greskom,iskocila bih iz sopstvene koze.Ako sa nase strane nije placeno ,oni nas iskljuce,sta je nasa pogodnost kada naidjemo na probleme na koje ne mozemo da uticemo?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ako je u pitanju ADSL, verovatno je u pitanju losa infrastruktura do vas. Kad padne kisa pokvare se parametri linije i javljaju se greske, sto uzrokuje probleme u radu televizije. Verovatno kablovi čuče u vodi ;)

   Избриши
 4. Stalno imamo problema sa ADSL i internetom Obicno vikendom i praznikom ,a zamrzne slika i kada pada kisa.Verujte da sam prilicno stalozena osoba,ali ako gledam nesto zanimljivo ili treba da ostvarim kontakt preko interneta,a nisam u mogucnosti,ne svojom greskom,iskocila bih iz sopstvene koze.Ako sa nase strane nije placeno ,oni nas iskljuce,sta je nasa pogodnost kada naidjemo na probleme na koje ne mozemo da uticemo?

  ОдговориИзбриши
 5. po ugovoru trena da imam protok50mb a ja dobijam 40 posto manji protok tj 30 do 33 mb

  ОдговориИзбриши
 6. Koja djubrad iz MTS vikendom je nemoguce koristiti internet sto puta sam se zalio do sada, samo citanje novina i slicno, a sad su i ukinuli podrsku vikendom da se korisnici nebi zalili. Koja stoka...na zalost kod mene nije prosao sbb ali znam sta mi je ciniti kad mi istekne ugovor.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. A jel mislis da je sbb bolji...
   Oni se jave i kazu potpuno vas razumemo...
   i ne rade nista... gde im je stabilna mreza stvarno su dobri
   ali gde nije isto s...

   Избриши
 7. Rskid ugovora je jedino resenje.
  Na ovaj nacin smanjicemo njihove prihode i EKONOMSKIM bojkotom naterati da postuju svakog korisnika i da postuju UGOVORE.

  Desice se dva MOGUCA scenarija:
  1.) PRODAJA ozbiljnom operateru koji razmislja o svojim korisnicima i ulagace novac u tehnoloski razvoj i
  2.) PORAST KUPOVINE satelitskih paketa za internet sto ce SVIMA NAMA OMOGUCITI PRAVU USLUGU KOJA NAM JE POTREBNA.

  Ako neko vec koristi SATELITSKI INTERNET neka me slobodno kontaktira preko Google profila, bio bih zahvalan jer mi je zaista potreban.
  HVALA unapred svakom ko mi prosledi ovu informaciju.

  ОдговориИзбриши
 8. Ja sam tek par meseci korisnik mts interneta (prvih besplatnih 4 meseca na probi) i već vidim koliko je ovaj net slab i uopšte nije ta brzina koja stoji u ugovoru. Često prekida, koči, blokira skroz i mkoraš restartovati stalno računar, a za vikend da i ne govorim, varirara po 10-40 GB gore-dole. Već se duboko kajem za novac koji ću početi da dajem, a još nisam ni počeo da plaćam svotu od 2.600,00 Rsd koja uopšte nije mala.Ovo je strašno, bruka i sramota za tako ozbiljnu i jaku firmu... Jako sam razočaran..

  ОдговориИзбриши